Véka alatt

2011.07.05. 22:59

 Nem rejtem véka alá, hogy néha nehéz. Holnap lesz egy hónapja, hogy portugál földön "esz a fene". A nyelv a kulcsa mindennek és e miatt nekünk magyar gyerekeknek nem a legkönnyebb. Heti kétszer két portugál nyelvóra, napi minimum fél óra magányos gyakorlás és még hét élesben sem elég, hogy az ember olykor ne frusztrálódjon. Bár ma volt egy szó, amit nem lesz nehéz megtanulni: "alma" azt jelenti "lélek". Kinek mi ugrik be először. A tudás fájának gyümölcse, vagy Newton, vagy ez.  Ezt pedig küldeném Luisnak, Kim férjének, aki szintén a központban dolgozik és ma volt a szülinapja és Verának, akinek meg holnap lesz és aki a portugál tanárnéni.

Saját videóval most nem szolgálhatok, mert az a gépezet indult be, ami már nem engedi, hogy hajnalig vagdossam a videókat, de lesz majd olyan is, mert az a gépezet, ami engedi hogy forgassak, még mindig megy.

Drága magyar ajkú barátaim! Élvezzétek a kötetlen szórendet, mert ez az igazi szabadság! Az igazi szabadság ez! 

A bejegyzés trackback címe:

https://onkenyes.blog.hu/api/trackback/id/tr573042925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illesanagy 2011.07.09. 09:56:04

Nekem az egyik - katonai megszállás alatt lévő - város neve (Alma) ugrott be abból a számítógépes játékból, amivel az elmúlt két hétben *** el az időmet. Ez nem az igazi szabadság.
süti beállítások módosítása