Nulladik nap

2011.06.07. 23:50

Gépem tetemes, két órás késéssel indult. Ez az idő pont elegendő volt arra, hogy megnyugodjam és végiggondoljam a dolgokat még egyszer, itthonról. A gépen átvettem még egyszer a Pimsleur utolsó portugál leckéjét és vizuális megerősítést is alkalmaztam a "Kapd elő"- vel, mint később kiderült nem hiába.

Laura, a spanyol önkéntestárs a lisszaboni reptéren várt (így összesen három órát), taxiba szálltunk, majd két órányi igen gyors vonatút után Coimbrában várt ránk a "volunteer team", aki három korombéli lányból (Kim, Carina, Rita) Kim férjéből és egy sofőrből állt. Kisbuszba ültünk és pár perc múlva már a földszinti lakás utcára néző szobáját választottam lakhelyemül.
 
Kaptunk egy rengeteg információt tartalmazó eligazítást. Kim sokat beszél és gyorsan angolul. Amerikai, kilenc hónapja él itt. Mindannyian kedvesek, segítőkészek, de ott a szemük sarkában az a "ha arról van szó, nem riadok meg a veled való konfliktustól sem" érthető módon.
 
 
Vad Fruttik: Fénystopposok 2010 -Városlakó-
Carminho: Fado 2009 -Carta a Lisboa-
Pimsleur: Continental Portuguese -Unit 1-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onkenyes.blog.hu/api/trackback/id/tr152966264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titkoslány 2011.06.08. 13:48:26

Vicces a videó! he he :)

Panditaaa 2011.06.08. 23:20:33

Banyeeeeek :) Én is én is menni akarok. Ma pont arról beszéltünk a másik y kromoszómával, aki a környékünkön sertepertél, hogy írnod kellene egy blogot. Én tuti rajongód leszek, úgyhogy mindent bele, várjuk a következő bejegyzést!! ;) vigyázz magadra!
süti beállítások módosítása