A mai ebéd

2011.06.29. 05:10

Ezerrel toljuk a portugál tanulást. Így amit és amint lehet, elkezdi keverni az ember a megtanultakat. Az itt és az ott, a még és a most, vagy a már.. De a legviccesebb felfedezésemről is számot teszek:

cansado (kánszádu- fáradt), casado (kázádu- házas), caçado (kászádu- levadászott)  

Érdekes az is, hogy úgy tanulunk nyelvet, hogy a fonéma készletünkből egyszerűen hiányoznak bizonyos hangok. A spanyoloknak például nincs /ʃ/ hangjuk, ezért nekik horror ezt a susogós portugált tanulni. Az előbbi nemzetiségű önkéntestársam Laura, így -az előző féléves gyakorlatokon már jól elsajátított- hallási differenciálás feladatok áldozata nap, mint nap. Logopédia a gyakorlatban.

És egy igen kicsi ízelítő a menzáról: A mai ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://onkenyes.blog.hu/api/trackback/id/tr353023546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ana72 2011.06.29. 08:52:38

Azért nem halnak bele a nagy nehézségbe, főleg úgy, hogy a jelentés tekintetében elmondásuk szerint kb. 80%-ban minden további nélkül egyezik a spanyollal :)
Ha nem baj, én nem sajnálom őket :)
süti beállítások módosítása