Valamiért sok minden a kajáról szól, ha az ember külföldön tartózkodik. Ha nincs mit enni, akkor azért, ha van mit enni, akkor azért mert az különleges, vagy ha elegünk van már abból, ami különleges, akkor meg azért, mert akkor meg el kezd hiányozni az otthoni.

Portugáliában a közfőztudatban nincsen benne a zeller és a "fehérrépa", ami azonban köztudottan a petrezselyemgyökér és ez utóbbit mindenki félre tolja a tányérjában a vasárnapi ebédnél, amíg felnőtté nem válik (a Zsófi még utána is).

Szóval ezért nincs itt vadas, ezért nincs itt gulyás és ezért nincs itt marhahúsleves cérnametélttel. Ellenben van "magyar sütemény":

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az a négy ember, aki a blogomat nézegeti nem kapott nagyon rajta, hogy a fejtörőimre képeslap ellenében helyes megfejtést adjon, de teszek még egy próbát:

MI A KÉPEN LÁTHATÓ SÜTEMÉNYNEK A MAGYAR ELNEVEZÉSE?

A helyes megfejtőnek küldök egy dalt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://onkenyes.blog.hu/api/trackback/id/tr893205584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illesanagy 2011.09.08. 20:41:19

Ba:cher Iván így értekezik a petrezselyem kérdésköréről: "A gyökér, más néven fehérrépa bizonyítottan nem fordul elő magyarlakta tájakon túl. Petrezselyem az igen, az tucatnyiféle is használatos a világban, de gyökerét csak mifelénk nem hagyják a földben."

szabopaltamas 2011.09.09. 00:58:37

@Ana72: Ígéretemhez híven, küldöm a dalt a helyes megfejtőnek: www.youtube.com/watch?v=xi20Si3jRIo

szabopaltamas 2011.09.09. 01:00:47

@illesanagy: LIKE helyett: Az ilyen és ehhez hasonló, az élelmiszerekkel és konyhatechnikai eljárásokkal kapcsolatos hozzászólások örömmel látott vendégek ezen a blogon, köszönöm szépen.
süti beállítások módosítása