Kerek perec

2011.09.13. 03:57

Bevallom hiányzik egy kicsit a Rákóczi pékségben elropogtatni egyet, 15deka orosz hússalátával és bámulni az ablakban ülve a mocskos pesti utcát. Hiányzik egy kifli is azzal a kefírrel, ami leköpi a ruhád, ahogy feltéped a fóliát egy félnapos bringázás után bármelyik "közért" -ben.

Helyette van kötelező fogyasztás a Moelas -ban, ami nem más mint a zúza. Zúza bár. Kicsi kocsma az ősi egyetemi negyed közepén. Egy bácsi ül a bejáratnál egy bárszéken (a tulaj) és a szokásos néhány mondatos társalgás (ha embereknek kapcsolatba kell kerülniük itt egymással soha nem érik be egy szóval) után a kezedbe nyomja ezt a papírt:

Aminek az a lényege, hogy egyet kötelező inni. Odamész a baromi hosszú listához, amin Anita is rajta van:

kiválasztod hogy mit szeretnél, megmondod a pénztáros néninek (aki nem más, mint a tulaj felesége) ő kifizetteti veled, majd rányomja ezt a pecsétet:

És három oldalazó lépést teszel, amikor is a pénztáros pult átalakul mixerpulttá. A mixer, vagy csapos (aki nem más, mint a tulaj fia) elkéri a papírodat és megkérdezi, hogy az italodat jéggel, normál vagy meleg pohárban kéred-e . Aztán elkészíti és te leülsz az asztaltársaságodhoz és fogyasztasz, majd kifele menet a bácsi kezébe nyomod a papírod és mosolyogva elköszönsz. Tökéletes példája a rendszerszeretetnek.

Végezetül egy homályos fénykép, amin rosszul is nézünk ki:

Egészségetekre! 

A bejegyzés trackback címe:

https://onkenyes.blog.hu/api/trackback/id/tr813222290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása